Ono što nam pomaže da spoznamo sebe, ono što nam nije od pomoći i kako se možemo odvojiti od vanjskih osjetila i intelekta stvar je praktičnog iskustva. To je prava spiritualnost.

Sant Kirpal Singh


Kirpal-Singh-1974

Svi smo mi zaljubljenici i predanici Više Snage nazvane mnogim imenima, i kao što sam vam jučer objasnio, ta imena mi smo dali Bogu. Tako postoje tisuće zaljubljenika, ali Voljeni je jedan za sve. Nije li tako? Imaju li kršćani jednog Boga, a drugi nekog drugog? Ne! Samo je jedan Bog.

Onaj za kojim čeznemo, Voljeni je cijelog svijeta, i Bog je svih ljudi. On nije poseban Bog za neku religiju, On nije isključivo pravo jedne sekte, religije i sl. On je jedan za sve. Mi smo od iste bîti kao i Bog, i moramo se ujediniti s Njim.

Iskreno govoreći, otkako smo se razdvojili od Njega, mi smo ga zaboravili. Zato jer se nalazimo u jednoj velikoj obmani, kao što sam vam jučer objasnio. Dakle, Bog je jedan za sve ljude, za cijelu Kreaciju, i svi predani ljudi žele susresti tog istog jednog Boga, nije li tako?

Oni koji ga zaista trebaju, koji žele Njega, zapravo su Njegovi istinski rođaci. Tako su oni koji vole Boga povezani istinskom vezom u Bogu. Nije li tako? A onaj koji nam govori o Njemu, O Bogu, naš je pravi brat i prijatelj. On nas ujedinjuje s Bogom i povezuje nas u takvu vezu koja se ne može prekinuti ni u ovom svijetu, ni u onom poslije.

 

Sant Kirpal Singha u Vancouveru, 10. studenog 1972

Read more:
Forever with Him –
on the following pages Dr Harbhajan Singh describes the painful time till the physical departure of Sant Kirpal Singh on 21 August, 1974.
(Opens in a new window)

 

 

 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.