Bog se ne može spoznati vanjskim osjetilima, intelektom ili životnim strujama zvanim prane. Njega se može spoznati jedino dušom: samo isto može spoznati isto. Kad je duša oslobođena? Kada se odvoji od uma i vanjskih osjetila.

Sant Kirpal Singh

 Sant Kirpal Singh, 1970

 

Sant Kirpal Singh

Dragi moji!

Milošću mog Učitelja još je jedna godina moje misije završena i moj 76. rođendan obilježava početak nove. Moja je želja da svi vi Učiteljev rođendan proslavite primjereno prilici, a to znači da se držite mojih riječi: "Neka moje riječi budu u vama a vi budite u meni."

Vaša će srca postati čista i milostiv Učitelj moći će vašu dušu osloboditi okova uma i materije te je uzdići kako bi srela Njegov blistavi lik u vama. Tako ćete doživjeti svoje drugo rođenje, istinsko rođenje u onostrano. Kako bi divno bilo kad bi Učitelj i Njegova djeca na taj način proslavili nadolazeću 77. godinu mog fizičkog života.

U tu su svrhu temelji već pripremljeni. Postavljeni ste na put i dobili ste određeno unutarnje iskustvo Božje snage u obliku principa Svjetla i Tona. Ono se s vremenom može dalje razvijati, kroz istinski način života i predanu meditaciju. Učiteljeva misija je Božja misija i na svakome od vas je da je učini svojom, tako da budete primjer Učiteljevog učenja, Njegovog svjetla i ljubavi.

Spiritualnost je živuća i praktična tema. U mojim pismima 13.06. i 05.11.1969. pisao sam vam o pravilnom razumijevanju te teme. Čitajte ih uvijek ponovno kako biste mogli usporediti koliko vaš svakodnevni život tome odgovara. Daljnju pomoć i ohrabrenje dobit ćete kad pročitate moju najnoviju knjigu "Jutarnji razgovori", koja će uskoro biti objavljena. To je zbirka mojih govora iz vremena kad je određeni broj učenika sa Zapada bio u Ashramu. Oni obuhvaćaju skoro svaki aspekt onoga što je potrebno kako bismo napredovali na (spiritualnom) putu povratka Bogu i slijede jedan za drugim tako da čine jednu Bogom -danu spiritualnu knjigu.

Nadam se da ću, ako je to Božja volja, ove godine moći biti među svima vama. Ako se iskreno potrudite promijeniti vaš život po mojim riječima, razvit ćete receptivnost za milostivu snagu Učitelja u vama. Božansko zračenje koje se širi kroz fizičku prisutnost Učitelja potiče tu receptivnost. Na vama je da se potrudite, a na Njemu da vaše napore okruni uspjehom.

Osjećam veliku ljubav za sve vas. Zaista, kad biste samo znali koliko vas volim, plesali biste od radosti. Bili biste toliko opijeni Njegovom ljubavlju da bi vas ona iznutra direktno odvela u ruke vašeg Voljenog. Samo na ovaj način možete proslaviti Učiteljev rođendan onako kako on to želi.

Moja ljubav i najbolje želje svima vama.

Vaš Kirpal Singh.

Idi na vrh