Bog se ne može spoznati vanjskim osjetilima, intelektom ili životnim strujama zvanim prane. Njega se može spoznati jedino dušom: samo isto može spoznati isto. Kad je duša oslobođena? Kada se odvoji od uma i vanjskih osjetila.

Sant Kirpal Singh

Napisao Sant Kirpal Singh 18. Srpanj,1964 uz rođendan Baba Sawan Singha

 

Hazur Baba Sawan SinghDraga djeco Svjetla,
Šaljem vam srdačne pozdrave povodom svečane proslave fizičkog rođendana Hazura Baba Sawan Singh Ji-a. Za mene, Učitelj je nerođen, jer On je Bog-u-čovjeku. Riječ je postala tijelom i boravila među nama kako bi čovječanstvo u povojima dovela natrag u dom našeg Oca. On ne dolazi samo kako bi probudio utjelovljene duše, već i da otkrije Boga u njima, koji kontrolira našu dušu kao i cijeli univerzum.

Njegova zadaća je da okupi svu Božju djecu i ujedini njihovu dušu sa Božjom snagom u izražaju- sa Svetim Naamom ili Riječi- koja već postoji unutar nas samih. Kad je netko iniciran, On (Učitelj) (od tog trenutka) prebiva u njemu, o njemu se brine i neće ga napustiti sve dok ga ne ujedini sa Sat Naamom- Sat Purushom ili istinskim Ocem koji ga zauzvrat stopljuje (apsorbira) s Bezimenim- Anami.

Sat Purusha ili istinski Otac očitao se u Baba Sawan Singhu i dao nam kontakt sa stvarnošću- vezu sa svjetlom i muzikom svih harmonija- sa električnim dizalima koja našu dušu nose sve do Bezimenog- apsolutnog Boga otkuda ona potječe. On je naglašavao da je Istina iznad svega- no istinski život ispunjen ljubavlju iznad je Istine. Dokažimo se vrijednima našeg Oca na Nebu. Neka naša srca, u riječima Mire (Bai), zaplaču za Gospodinom:

Molim da te nađem, Voljeni, kad ćeš sresti tvoju poniznu sluškinju Miru?

Kao što zora sviće sva u ljepoti,tako i ja svakoga dana izlazim, tražeći te!

Stoljećima sam u potrazi za Tobom, Voljeni!

Moje oči gore od čežnjeda te vidim!

Kada ćeš doći, Voljeni?

U meni titra bolčežnje i ljubavi za Tobom.

I lutam uokolo, plačući,

tko će izliječiti moje ranjeno srce?

Ali jao! Moja patnja svakim danom raste,i čežnja bude veća.

Zovem onoga kojimože izliječiti moje srce.

 

 
 
 
 
Idi na vrh